You have completed 0% of this survey
Atenție: executarea codului JavaScript este dezactivată în browserul dvs. S-ar putea să nu puteți răspunde la toate întrebările din acest sondaj. Vă rugăm să verificați parametrii navigatorului dumneavoastră web.

Recensământ al forței de muncă din domeniul asistenței sociale din România.

Acest chestionar este parte dintr-o cercetare care urmărește realizarea primului recensământ al forței de muncă din domeniul asistenței sociale din România derulat de UNICEF România si Colegiul Național al Asistenților Sociali, cu sprijinul institutului de cercetare Metro Media Transilvania (MMT).

Obiectivele acestui studiu sunt:

1. Identificarea ocupațiilor semnificative (asistenți sociali, psihologi, sociologi, medici, juriști, economiști ș.a.m.d) și a diverselor etichete profesionale și ocupaționale (armonizare etichete profesionale din administrația publică, alte instituții publice, ONG-uri, societăți comerciale, entități confesionale etc.)
2. Cartografierea structurilor si organismelor ce furnizează servicii sociale (nu doar cele gestionate de Ministerul Muncii ci și de Ministerul Sănătății, Ministerul de Justiție, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și altele)
3. Cuantificarea numărului total de posturi, a celor ocupate și a celor vacante (pe categorii ocupaționale, categorii de angajatori etc).
4. Evaluarea necesarului de forță de muncă în serviciile sociale
5. Evaluarea gradului de acoperire al acestui necesar, pe categorii profesionale
6. Evaluarea nivelului de compatibilitate între profilul profesional solicitat pentru furnizarea serviciilor și profilul profesional deținut de către angajații curenți
7. Identificarea nevoilor de expertiză neacoperite de către angajații curenți ai serviciilor
8. Evidențierea încărcăturii de cazuri active per angajat în activități directe (pe diferite categorii profesionale, tipuri de servicii) în raport cu standardele de calitate aferente (unde acestea există)
9. Pe lângă recensământul în rândul furnizorilor de servicii sociale acreditați și licențiați este de dorit ca prin cercetarea curentă să se realizeze și identificarea furnizorilor de servicii sociale neacreditați și a serviciilor sociale nelicențiate conform standardelor în vigoare. Aceștia pot fi atât din zona de interes a Ministerului Muncii, cât și din domenii conexe, dar care oferă servicii și programe cu caracter social (ex. în cadrul altor ministere sau instituții precum cele din domeniul educației, sănătății, afacerilor interne, etc.)

Aceste informații vor fi folosite pentru a consolida forța de muncă din serviciile sociale.

Cercetarea este realizată de către Metro Media Transilvania pentru UNICEF România.

Metro Media Transilvania este operator de date cu caracter personal.
Numele dumneavoastră nu este și nu va fi asociat în nici un document cu răspunsurile pe care le veți da.

Răspunsurile dumneavoastră sunt confidențiale.

Participarea la cercetare este voluntară.
Nu sunteți obligat(ă) să răspundeți la întrebări.

Puteți întrerupe completarea chestionarului oricând doriți.